Jokainen sähköpostiviesti, tekstiviesti, digitaalinen valokuva kerryttää digitaalista jäämistöä. Edellä mainitut ovat kiinnostavia lähinnä henkilön yksityiselämän selvittämiseksi eikä niillä ole yleensä taloudellista arvoa.
Digitaaliseen jäämistöön voi kuulua myös paljon taloudellisesti merkittävää aineistoa, joista esimerkkeinä vaikkapa pelatut nettipelit sekä voitot pelitileillä, nettiraha, verkkokauppojen asiakkuudet, bonukset ja hyvitykset.
Digitaalista jäämistöä voi olla mm. tietokoneella, tabletilla, muistitikulla, muistikortilla, ulkoisella kovalevyllä, puhelimessa, kamerassa, pilvipalvelimella eri palveluntarjoajien palveluissa.
Rahanarvoisen digitaalisen jäämistön määrä kasvaa koko ajan ja sen takia on tärkeää, että perittävä eläessään määrittelee, mitä digitaaliselle jäämistölle tapahtuu perittävän kuollessa; kuka saa mitäkin sekä kenelle annetaan käyttäjätunnukset ja salasanat, joilla digitaalinen jäämistö todennetaan. Digitaalisesta jäämistöstä kannattaa määrätä testamentilla, joka tehdään digitaalisesta jäämistöstä. Perittävä voi ennalta määrätä, että tiettyihin palveluihin liittyvät sopimukset katkaistaan, käyttäjätilit suljetaan sekä vailla taloudellista arvoa oleva, joskus arkaluontoinenkin digitaalinen sisältö, tuhotaan ulkopuolisen henkilön toimesta. Näin läheiset eivät pääse ”tonkimaan” henkilön yksityiselämää. Samalla voidaan määrätä, että se osa digitaalisesta perinnöstä, jolla on taloudellista arvoa, annetaan tietylle henkilölle.